Over ons

Als belangenvereniging met een stevige achterban oefenen we invloed uit en zijn wij een serieuze gesprekspartner voor landelijke en lokale overheden. Het belang van onze leden staat voorop, hierbij kunt u denken aan een waterdicht identificatie en registratiesysteem voor paarden, paardenwelzijn, verbanning van het prikkeldraad etc. Dus paardeneigenaren in Nederland: verenigt u, want samen staan we sterker!

De Vereniging Eigen Paard biedt de (toekomstige) particuliere bezitter van een paard of pony onafhankelijke belangenbehartiging en een breed scala aan hoogwaardige diensten en producten, gericht op het welzijn van paard of pony en op zorgeloos (rij)plezier. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor al uw vragen met betrekking tot paarden.

Organisatie

De organisatie van Vereniging Eigen Paard bestaat uit het bestuur, onafhankelijke deskundigen en het bureau. De taak van het bestuur is het besturen van de vereniging. Het bureau voert de dagelijkse werkzaamheden uit voor de vereniging. Daarnaast wordt de vereniging bijgestaan door diverse onafhankelijke deskundigen waar de leden van de vereniging terecht kunnen met al hun vragen en kunnen zij onze leden van dienst zijn tegen een gereduceerd tarief.

Missie 

Vereniging Eigen Paard wil er zijn voor de (potentiele) particuliere paardeneigenaar. Vereniging Eigen Paard zet zich in voor haar leden door, kennis te delen, evenementen te organiseren, kortingen te bedingen en adviezen te geven.
Samenwerking met andere organisaties is een belangrijk speerpunt van Vereniging Eigen Paard.
Door samen te werken kan er meer bereikt worden wat de gehele hippische sector ten goede zal komen.

 

Visie
Vereniging Eigen Paard wil bijdragen aan de professionalisering van de hippische sector.  Door de particuliere paardeneigenaren van voldoende kennis te voorzien, is het mogelijk om daaraan bij te dragen. Dit zal uiteindelijk bijdragen aan een sector met een professionele uitstraling waarin samenwerking meer regel is dan uitzondering en waarin het welzijn en welbevinden van mens en dier centraal staat.