Anouk Holleman is sinds mei 2020 voorzitter. Ze werkt als taxateur paarden en pony’s uit Paardentaxatie-NH en was al enkele jaren verbonden aan Vereniging Eigen Paard voor o.a de aankoopbegeleiding en Horse Dating.

Naast mijn werk ben ik regelmatig te vinden (als toeschouwer) op hippische evenementen, keuringen en wedstrijden.
Voor m’n werk is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de diverse disciplines en rassen dus workshops, clinics en cursussen volg ik ook graag. Anouk zit ook in de organisatie van Balans Hippique.

Frenk Jespers is vanaf de oprichting betrokken geweest bij de Vereniging Eigen Paard. Hij brengt als bestuurslid een enorme ervaring in als toptrainer, africhter, bondscoach en hengstenkeuringscommissielid bij KWPN, SWB (Zweden) en KFPS (Friese paarden). Frenk maakt zich al decennia sterk voor de ontwikkeling van de paardensport in alle facetten, waarbij opleiding een belangrijk aspect is. Zo was hij een van de ontwikkelaars van de Pavo Cup en de Equiral dressuurtest. Frenk is ook een veelgevraagd gastinstructeur: regelmatig geeft hij clinics in allerlei landen.

Secretaris Ilse Jespers groeide op tussen de paarden van de ouderlijke dressuurstal. Ze reed hobbymatig en studeerde daarna Rechten. Zo’n vijf jaar werkte ze als jurist bij een bureau in de zorgsector. Daarnaast runt ze haar eigen bureau Balans Hippique voor het organiseren van evenementen en sinds juli 2018 heeft ze de datingsite Paard & Partner. Vanaf het begin was ze betrokken bij de Vereniging Eigen Paard, eerst als vrijwilliger, hierna als directeur en nu als secretaris. Ilse is bevlogen om de vereniging zo uit te bouwen dat zoveel mogelijk paardenliefhebbers er altijd terecht kunnen, een uitstekend advies krijgen en uiteindelijk heel veel plezier beleven aan hun hobby of zelfs beroep.

Jorien van den Herik staat het bestuur en de organisatie als adviseur terzijde vanuit zijn rijke ervaring als ondernemer en bestuurder. De voormalig voorzitter van Feijenoord (1992 – 2006) is door zijn familie in aanraking gekomen met de wondere wereld rondom het paard. Of er dan niet een soort Vereniging Eigen Huis was voor paarden? Dat bleek de Vereniging Eigen Paard, die er via hun activiteit Horse Dating met advies van ervaren onafhankelijke specialisten voor zorgde dat hij nu nog steeds heel veel plezier van zijn paarden heeft!