Voorzitter Stephanie Visser rijdt vanaf haar 9e, onder andere op de Rotterdamsche Manege waar ze haar eerste bestuurlijke ervaring opdeed. Door de paardeninteresse van haar dochters Nikki en Lotte raakte Stephanie opnieuw betrokken bij de sport en alles wat daarmee te maken heeft. Sinds kort bouwt ze aan de eigen opfok- en trainingsstal VDH Stables. Als voorzitter hoopt ze zoveel mogelijk paardenliefhebbers te behoeden voor het maken van verkeerde keuzes, waarmee ze zelf ook ervaring heeft. En om ze wegwijs te maken in de voor nieuwkomers vaak chaotische paardenwereld.

Frenk Jespers is vanaf de oprichting betrokken geweest bij de Vereniging Eigen Paard. Hij brengt als bestuurslid een enorme ervaring in als toptrainer, africhter, bondscoach en hengstenkeuringscommissielid bij KWPN, SWB (Zweden) en KFPS (Friese paarden). Frenk maakt zich al decennia sterk voor de ontwikkeling van de paardensport in alle facetten, waarbij opleiding een belangrijk aspect is. Zo was hij een van de ontwikkelaars van de Pavo Cup en de Equiral dressuurtest. Frenk is ook een veelgevraagd gastinstructeur: regelmatig geeft hij clinics in allerlei landen.

Bestuurslid Pieter Kersten begon zijn carrière als top-dressuurruiter maar hij sprong daarnaast internationaal, zelfs voor het Nederlands team. Nu heeft hij zijn eigen internationale spring- en handelsstal, mede gerund door zijn zoons Lars en Niels die internationaal actief zijn. Ook Pieter beperkt zich niet tot zijn eigen stal: hij was ook lid van de hengstenkeuringscommissie van het KWPN, hij geeft clinics in binnen- en buitenland om zijn enorme kennis over te kunnen brengen en is een drijvende kracht achter het Hippisch Trainingscentrum voor de ontwikkeling van B- t/m Z-ruiters.

Directeur Ilse Jespers groeide op tussen de paarden van de ouderlijke dressuurstal. Ze reed hobbymatig en studeerde daarna Rechten. Zo’n vijf jaar werkte ze als jurist bij een bureau in de zorgsector. Daarnaast runt ze haar eigen bureau Balans Hippique voor het organiseren van evenementen. Vanaf het begin was ze betrokken bij de Vereniging Eigen Paard, eerst als vrijwilliger en nu als fulltime directeur. Ilse is bevlogen om de vereniging zo uit te bouwen dat zoveel mogelijk paardenliefhebbers er altijd terecht kunnen, een uitstekend advies krijgen en uiteindelijk heel veel plezier beleven aan hun hobby of zelfs beroep.

Jorien van den Herik staat het bestuur en de organisatie als adviseur terzijde vanuit zijn rijke ervaring als ondernemer en bestuurder. De voormalig voorzitter van Feijenoord (1992 – 2006) is door zijn familie in aanraking gekomen met de wondere wereld rondom het paard. Of er dan niet een soort Vereniging Eigen Huis was voor paarden? Dat bleek de Vereniging Eigen Paard, die er via hun activiteit Horse Dating met advies van ervaren onafhankelijke specialisten voor zorgde dat hij nu nog steeds heel veel plezier van zijn paarden heeft!