Maken paarden betere mensen van ons?

Dat zijn natuurlijke leuke karaktereigenschappen die bij ons, paardenliefhebbers, lijken te horen J. Op school of op ons werk naast de paarden is het handig om al die eigenschappen te hebben. Maar dat komt de meesten van ons niet zomaar aanwaaien.

Paarden hebben of houden betekent hard werken en toch maar kleine stapjes vooruit komen, heel veel tijd vrijmaken, hard sparen om onze viervoeters het beste te geven en oefenen, oefenen, oefenen. Vaak jarenlang. Dan moet je wel vastberaden zijn en veerkrachtig en doorzettingsvermogen hebben!

finden können

Een eigen paard hebben of verzorgen is ook een grote verantwoordelijkheid. Wat is het beste voor jouw paard? Wat is een goede stalling? Wat is de juiste verzorging voor je paard? Hoe weet je of een paard bij je past? Wat moet je doen als het rijden moeilijk wordt omdat je paard ondeugend doet? Allemaal vragen waar ikzelf de afgelopen jaren een antwoord op moest vinden. En dat is niet altijd eenvoudig! Daarom ben ik zo blij met Vereniging Eigen Paard.

Maar naast al die prachtige karaktereigenschappen die niet alleen handig zijn bij de paarden, ben ik vooral gewoon blij dat ik een paardenliefhebber ben. Iedere keer als ik stal in loop en ik ruik de paarden en hoor het geritsel van stro in de stallen, krijg ik een blij gevoel. Mijn paard is  mijn liefste vriend en hoe ik me ook voel of wat er ook gebeurt, mijn paard heeft altijd hetzelfde goede humeur. Wat is er mooier dan na een drukke dag op school of werk lekker te gaan rijden met je paard? En daarvoor of daarna gezellig te kletsen met andere paardenliefhebbers? Niets toch?

En dat onderzoek? Dat bewaar ik heel goed. Dat komt goed van pas als niet paardenliefhebbers vragen “wat er nou zo leuk is aan paarden” .

P.S. Voor wie belangstelling heeft voor het gehele onderzoek; ik heb bij de Duitse onderzoeker de inhoud van het onderzoek opgevraagd. Het is een goed onderbouwd wetenschappelijk onderzoek en leuk om te lezen! Mail gerust naar Vereniging Eiegn Paard voor een kopie van het onderzoek.

Bianca den Outer

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie