3 mooiste paardentochten ter wereld

We willen niet doordraven, maar van de volgende drie paardentochten slaat je hoofd gegarandeerd op hol. Laat alle teugels los!

folgen

Beteugel de vlakten van Kenia

Onder de schaduw van de ruim vijfduizend meter hoge Mount Kenya, aan de rand van de Grote Slenk, word je omringd door een onmetelijke vlakte, hier en daar geaccentueerd door heuvels met acaciabossen en een kronkelende droge rivierbedding. Je hebt amper een uur geleden je paard bestegen maar al je eerste olifanten en een grote kudde bedreigde Grévyzebra’s gespot.

Hang de cowboy uit in Italië

Als je nu de fraaie zandstranden, bossen en middeleeuwse bergdorpjes van Maremma bezoekt, herinnert vrijwel niets aan de verschrikkingen die de bewoners van dit wildste deel van Toscane moesten doorstaan. Een mooi beginpunt voor een paardentocht is Cornacchino, een biologische boerderij en paardenfokkerij nabij het bergdorpje Castell’Azzara. Hier grazen een zestigtal paarden, waaronder het sterke, regionale Maremannoras.

Volg het spoor van Mongoolse nomaden

Geen hekken of andere omheiningen. Geen mensen. Geen geluiden. Geen afleidingen. Slechts jij en je ros. En de onmetelijke steppe. Dat is hoe het er sinds mensenheugenis aan toe gaat in Mongolië, een land met meer paarden dan auto’s of mensen.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier het hele artikel van Columbus travel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie