Aanhoudingen voor dierenverwaarlozing en hennepkwekerij

Biddinghuizen – De politie in Dronten heeft twee verdachten aangehouden voor dierenverwaarlozing en het vervaardigen van hennep. De eerste verdachte werd op donderdag 29 januari aangehouden, de tweede op donderdag 5 februari. De twee zijn deze week verhoord. Een paard en een pony bleken door de verwaarlozing te zijn overleden.

Eind 2014 stelde de dierenpolitie, in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming, een onderzoek in bij een woning aan de Oldebroekerweg. Dit na verschillende meldingen van mogelijke verwaarlozing van paarden. Bij de woning troffen agenten begin dit jaar in een stal geen paarden aan, maar wel twee sterk verwaarloosde honden. De honden werden door de dierenambulance meegenomen en overgebracht naar een opvangadres. In de woning troffen agenten ook nog een dood konijn aan. In de stal werd een in werking zijnde hennepkwekerij, bestaande uit 200 hennepplanten, gevonden. De kwekerij werd ontmanteld en de hennep is vernietigd.

Begraven

Omdat het vreemd was dat de paarden er niet meer waren, werd nader onderzoek verricht. Hieruit bleek dat de paarden mogelijk waren begraven. De rijbak werd uitgegraven en daar vonden agenten een dood paard en een dode pony, die daar waren begraven. Een veearts stelde vast dat de twee zwaar ondervoed waren en waarschijnlijk als gevolg daarvan zijn overleden.
De verdachten zijn verhoord en er is proces verbaal opgemaakt. Inmiddels zijn zij heengezonden. Zij zullen zich moeten verantwoorden voor een rechter.

Bron: Politie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie