Bill Gates koopt Belgisch toppaard voor zijn dochter

Microsoft-miljardair Bill Gates heeft voor zijn dochter een Belgisch toppaard gekocht bij Roger Oproy, een paardenfokker uit Vosselaar. Dat meldt de krant De Tijd.

“Ons paard Emilie de Diamant AS viel Gates enkele maanden geleden op tijdens de Global Champion Tour, de grootste paardenwedstrijd in de Europese Unie”, legt Oproy uit. “Mijn ruiter kende de paardentrainer van Gates en zo ging de bal aan het rollen.”Belgisch ruiter Jan Vinckier met Emilie de Diamant.

Emilie de Diamant dient als cadeautje voor de dochter van Bill Gates, Jennifer. Ze mocht vijf weken geleden al eens rijden op het paard in Nederland. “Jennifer heeft met het paard gereden, terwijl vijf bodyguards haar bewaakten. Ze was meteen overtuigd”, vertelt Oproy.

Kostprijs geen probleem

Over de prijs wou Oproy, op vraag van Gates, geen antwoord geven, maar dat het een duur cadeautje was, is zeker. Raspaarden zijn de laatste jaren fors in prijs gestegen, onder meer door interesse uit de Arabische wereld. Een toppaard kost momenteel tussen 1 en 10 miljoen euro.

“Maar de prijs was voor Gates geen probleem”, zegt Oproy. “Hij heeft niet proberen af te dingen.”

Bron tekst: tijd.be

media_l_7138390

© epa.


Bron foto(Bill Gates): © belga.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie