Boek Biomechanica van het paard

DE BEWEEGREDEN OM VAN ELK PAARD EEN ‘HAPPY ATHLETE’ TE MAKEN

BIOMECHANICA VAN HET PAARD vat de wetenschap van de bewegingsleer

samen in begrijpelijke taal. Dit complexe maar zeer interessante onderwerp krijgt steeds meer aandacht van ruiters en paardenmensen uit alle disciplines, die hun viervoeters op verantwoorde wijze willen trainen. 

We willen allemaal dat ons paard baat heeft bij de training en dat deze zijn gezondheid en levensduur ten goede komt. Het lastige is echter om uit te vinden waar je als ruiter/trainer goed aan doet. Daarnaast is biomechanica er niet alleen voor sportpaarden, maar voor elk paard, jong of oud!

In dit boek leer je door middel van duidelijke beelden en heldere uitleg een functioneel bewegingsbeeld herkennen. Het is bedoeld om elke paardenliefhebber, recreatief of professioneel, een handvat te bieden om van zijn paard een ‘happy athlete’ te maken. 

Niet alleen leer je gezond lichaamsgebruik te herkennen, maar je leert ook begrijpen waarom bepaalde houdingen en bewegingen een positief of schadelijk effect op je paard hebben. Een goed bewegend paard zit lekkerder in zijn vel en voelt zich beter, fysiek en mentaal. Wij als ruiters en trainers kunnen onze paarden enorm helpen in hun ontwikkeling, zolang we ons bewust zijn van het effect van houding en beweging op het welzijn van ons paard.

LISANNE THOMAS is als trainer en instructeur al bijna twintig jaar gefascineerd door de biomechanica. Binnen haar bedrijf Indigo Horsetraining heeft zij zich gespecialiseerd in training vanuit biomechanisch oogpunt. Zij legt zich toe op een verantwoorde trainingsopbouw, op basis van een goede verstandhouding met het paard, om tot een ontspannen inspanning te komen. Het uitgangspunt is de optimale ontwikkeling van elk paard, met respect voor zijn begrenzingen. 

Sinds 2015 biedt Lisanne de erkende LAKB instructeursopleiding aan. Verder is zij o.a. actief als jurylid voor dressuur en working equitation, revalidatietrainer en auteur. Zij schrijft rijtechnische artikelen voor BIT magazine en geeft regelmatig clinics en shows. Haar missie: training opnieuw in dienst van het paard stellen, in plaats van andersom.

Biomechanica van het Paard is afgelopen week verschenen en kost 22,95 in de (web)winkels. Het betreft inmiddels alweer het 5e boek van Lisanne Thomas en daarom maken we september de Lisanne-Thomas-maand! In deze maand zijn haar eerdere boeken tijdelijk allemaal verkrijgbaar voor 9,95. Lisanne zal op Horse Event in de stand van Mediaboekservice signeren en een Meet & Greet houden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie