Brandweer redt Foxy uit de put

In Engeland is een voormalig springpaard genaamd Foxy in een put van een meter breed gevallen. De put was nog voor de helft gevuld met water.

Twee brandweertroepen werden naar de plek gestuurd nadat iemand het dier hoorde huilen. De 12-jarige Foxy zat tot aan haar nek vast in de put in de buurt van Hinckley, in het graafschap Leicestershire. Hoelang het Ierse sportpaard  in deze benarde positie heeft gezeten is onbekend.

 

“Foxy redden was een enorme uitdaging. We hebben nog nooit zoiets gezien. Het is geen gebruikelijke situatie, dus dit valt niet te trainen. Je verwacht een paard niet in deze positie”, Aldus Mark Edwards van de Leicestershire Fire and Rescue’s Technical Rescue Team.

 

Er was nog onzekerheid vanuit het reddingsteam of ze het dier levend boven zouden krijgen. Gelukkig is het gelukt maar niet zonder slag of stoot. Tijdens de bevrijding sneed en brak Foxy één van haar knieën wat een ernstige infectie opliep door het vuile water.

 

Foxy heeft 8 weken intensieve behandeling nodig. Aangezien de verzekering maar 2.700 euro vergoedt, heeft de familie beroep moeten doen op het spaargeld van eigenaar Amy Badge en is de fiets van haar vader verkocht om het resterende bedrag van 24.300 euro te voldoen.

Mevrouw Badge weet dat ze nooit meer zou kunnen springen met haar paard

Bron: metronieuws

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie