Dierenbescherming stopt met filmen op paardenmarkten

De Dierenbescherming is van mening dat er op paardenmarkten stelselmatig regels worden overtreden en probeert daarom  misstanden op paardenmarkten op beeld vast te leggen. Deze videoverslagen plaatsten zij vervolgens op de website, paardenhandelaren zitten daar niet op te wachten. De Dierenbescherming heeft inmiddels besloten om met het filmen te stoppen omdat zij de veiligheid van hun mensen niet meer kunnen garanderen, aldus Piko Fieggen van de Dierenbescherming.

Rinus Bakker, voorzitter van de Centrale Bond van Paardenhandelaren, herkent het beeld dat de Dierenbescherming schetst niet en zegt dat de Dierenbescherming slechts uit is op een verbod op paardenmarkten.

De paardenmarkten hebben de aandacht van Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken, zo kondigde hij eerder dit jaar aan kritisch te kijken hoe er met paarden wordt omgegaan op de markten en wil de regels aanscherpen. Maar wel met het doel om de paardenmarkten te behouden, zodat paarden die anders naar de slacht gaan toch een tweede bestemming kunnen krijgen.

Lees het volledige artikel op AD.nl

Bron: AD.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie