Doping op Wereld Ruiter Spelen in Caen en bij topmerrie Koningin Elizabeth

Tijdens de Wereldruiterspelen in Franse Caen zijn bij twee paarden verboden middelen gevonden. Het gaat bij beide om het gebruik van niet-toegestane geneesmiddelen. Dat werdt door de Internationale Ruitersportfederatie FEI bekend gemaakt.

Bij het paard Tra Flama van Giliese de Villiers is door de controleurs de verboden substantie phenylbutazon gevonden. Bij het paard Qalao des Mers van de Fransman Maxime Livio waren er sporen van Acepromazin terug te vinden.

Ook Estimate, een vijfjarige topmerrie van koningin Elizabeth II, heeft een positieve dopingtest afgelegd. Dat blijkt uit de analyse van het B-staal.

Bij Estimate, die vorig jaar de prestigieuze Gold Cup in Londen won, werden sporen van morfine ontdekt. Dat gebeurde in juli na afloop van de Gold Cup 2014, waarin Estimate als titelverdediger tweede is geworden. De Britse ruitersportfederatie heeft nu beslist Estimate uit de uitslag van de Gold Cup te halen, maar verder volgt geen sanctie. Er wordt vermoed dat er geen kwaad opzet in het spel is, aangezien minstens acht paarden na de race positief werden getest op morfine. De federatie gaat ervan uit dat de dieren vervuild voer hebben gegeten. Sinds de zaak bekend geworden was, werdt Estimate aan de kant gehouden.

Bron tekst: AD.nl en Belga

Bron foto: Maxime Livio aan het werk met Qalao des Mers op de Wereldruiterspelen. © epa.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie