Een gezond paard is ECHT goud waard!

Niet voor niets is de titel van de nieuwsbrief van Balans Hippique “Een gezond paard is goud waard”. Tijdens het evenement Balans Hippique leggen we uit hoe je door middel van preventie blessureleed (en dus hoge kosten en veel verdriet) kunt voorkomen. Aan de hand van diverse clinics wordt dit verduidelijkt.

De eerste clinic zal gaan over thermografie, dit is een toepassing die de mogelijkheid biedt om een paard zonder straling en zonder aan te raken op een volledig pijnloze manier te scannen op aanwijzingen van aandoeningen. Hans Arendse, specialist in de thermografie zal deze clinic geven. De tweede clinic, door Bert Lam, gaat over de bewegingsanalyse. Bij bewegingsanalyse worden de bewegingen van het paard aan de hand van sensoren gemeten. Hierdoor kan bijvoorbeeld gezien worden of een paard asymmetrisch beweegt. Tot nu toe zijn het methoden die (vaak) niet met het blote oog gezien kunnen worden. De derde clinic gaat over het veterinaire deel en longeren en wordt gegeven door Karin Leibbrandt. Frenk Jespers geeft de vierde clinic over het trainen onder het zadel.

Naast deze clinics is er een strodorp en een sprekers-tent aanwezig. In het strodorp staan interessante kramen over bijvoorbeeld voeding, verzekeringen, zadels, etc. In de sprekers-tent worden de gehele dag door korte presentaties gehouden. Deze worden op korte termijn bekent gemaakt.

Ook wordt er weer een nieuwe editie van Horse Dating gehouden. Het evenement van Vereniging Eigen Paard waarbij mensen worden begeleid in de aankoop van een paard onder leiding van onafhankelijke deskundigen, zoals Gert van den Hoorn. meer informatie hierover is te vinden op www.HorseDating.nl.

Mocht je interesse hebben om aanwezig te zijn tijdens Balans Hippique, koop dan hier je ticket online en ontvang direct € 2,50 korting. Een ticket aan de kassa is € 20,- (Leden ontvangen nog eens € 5,- korting)! Balans Hippique wordt op zaterdag 21 november gehouden op Hippisch Centrum La Grande te Beuningen. Voor meer informatie kijk je op www.balanshippique.nl of bel met 076-8888018.

Tot 21 november!

Schermafbeelding 2015-09-17 om 18.00.27

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie