Een goed gevoel!

Vanaf de eerste keer dat ik het paard zag, heb ik zo’n enorm goed gevoel bij dit paard. Of… met m’n gevoel zit het wel goed. Herken je dat? Heb je dat ook wel eens zo’n sterk gevoel gevoeld?  Het gevoel wint het dan van het verstand volgens mij…
Gezien mijn belangstelling voor mens en paard, vraag ik altijd aan de mensen die ik aankoopadvies heb gegeven of ze me op de hoogte willen houden van hun zoektocht naar een paard of pony. En wat schetst soms mijn verbazing… de mensen hebben een paard gekocht als een soort impuls aankoop. Het paard of de pony hebben ze niet laten keuren, want het gevoel was zo goed…
Persoonlijk vind ik dit onverstandig. Een keuring van een dierenarts is geen garantie dat een paard of  pony geen blessures gaat krijgen, maar het geeft wel inzicht in een aantal belangrijke “onderdelen” van het paard of de pony. Als er bemerkingen zijn tijdens de keuring en de koper besluit het dier toch te kopen, is dat zijn goed recht uiteraard. Echter de uitslag van de keuring geeft dan wel een inschatting van hoe het met het dier gesteld is en het zegt iets over de kans op gebreken. Als je als koper dat risico op gebreken weet, dan kan je de beslissing nemen of je het risico wilt nemen of niet.

slovenska-lekaren.com

Bij aankoopadvies en aankoopbegeleiding vanuit Vereniging Eigen Paard is het advies om het paard of de pony door de eigen dierenarts te laten keuren een standaard onderdeel van het advies.

Het gevoel is ook belangrijk, want we zijn op zoek naar de klik met het paard of de pony. Maar laten we niet alleen op gevoel afgaan, dus laat het paard of de pony keuren door een dierenarts bij aankoop is mijn advies.
Kijk hier voor meer informatie over de aankoopbegeleiding van Vereniging Eigen Paard.

Uitgeest, juli 2017 Anouk Burgering-Holleman, taxateur paarden en pony’s & aankoopadvies
www.paardentaxatatienh.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie