Eerste CT scanner voor paarden ontwikkeld

Het Amerikaanse bedrijf Epica Medical Innovations heeft de eerste CT scanner voor paarden ontwikkeld. Volgens het bedrijf is dit apparaat, genaamd Pegaso, een enorme vooruitgang in de diagnostiek en behandeling van paarden.

Vanwege het formaat van paarden is het lastig voor paardenartsen duidelijke CT scans te krijgen.  Dat zal met dit apparaat een stuk gemakkelijker worden doordat het kan kantelen en een diameter heeft van 1,2. Ook kan de Pegaso ieder deel van een gesedeerd paard scannen.

Greg Stoutenburgh, directeur van Epica Medical Innovations, verteld dat de scanner een stuk veiliger is voor zowel de paarden als de artsen. “We hebben dit apparaat ontworpen om de frustraties, die paardenartsen ervaren tijdens het gebruiken van voor mensen ontworpen apparatuur, weg te nemen. De scanner is ook veiliger voor de artsen, gezien de straling met zo’n 60 tot 90 procent is verminderd”.

De resolutie van de Pegaso is 1481 keer scherper dan die van een standaard CT scanner, stelt het bedrijf. Dit haarscherpe beeld zorgt ervoor dat paardenartsen een meer accurate diagnose en behandeling kunnen bieden. Ook kan de scanner een driedimensionaal beeld van de verwondingen creëren.

Bekijk hier hier de video:


 

Bron: Horsetalk
Bron: Epica Medical Innovations

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie