Failliete stalhouder Meijer reageert op beschuldigingen

In een interview met de Stentor heeft de failliete stalhouder Nico Meijer voor het eerst gereageerd op alle beschuldigingen aan zijn adres. “De klap van het faillissement kan ik aanvaarden, maar de hele toestand met de shetlander heeft mij meer geraakt dan alle andere dingen”, aldus Meijer.

Stalhouderij Meijer uit Marïenheem werd in december vorig jaar failliet verklaard. BVA Auctions verzorgde een internetveiling van een deel van de inboedel, waaronder een oude schouwhengst, enkele jonge Friezen en twee Shetlandpony’s vielen. Hester de Groot besloot samen met een paardentandarts op een van de Shetlandpony’s te bieden. Het vosse merrietje genaamd “Lady” werd voor €100,- exclusief veilingkosten en btw afgeslagen. Toen het duo de pony op gingen halen bleek de leeftijd in het paspoort niet te kloppen, was de merrie hoefbevangen en daarnaast ook nog drachtig. Een dierenarts heeft Lady uit haar lijden moeten verlossen.

folgen

Er werd aangifte gedaan tegen de voormalige eigenaren van de failliet verklaarde stalhouderij Meijer, de curator en veilingsite BVA Auctions vanwege ernstige verwaarlozing en mishandeling van paarden. De Partij voor de Dieren stelde zelfs kamervragen over het voorval.

Meijer tilt het zwaarst aan het feit dat zijn reputatie door het slijk is gehaald. Het drama rond de betreurde shetlander zit Meijer het hoogst. “Ik heb ’m zelf als veulentje gekocht, een jaar of tien geleden. Eigenlijk als gezelschap voor een ander paardje. Het ding was zo klein dat kinderen er niet eens op konden rijden, het zijn grasmaaiertjes. Dit ras is nu eenmaal gevoelig voor hoefbevangenheid, maar ze werd op tijd bekapt, verklaart Meijer aan de Stentor.
“Ik ben altijd goed voor haar geweest. Het was helemaal niet nodig geweest om haar af te laten maken. Natuurlijk had ze kromme pootjes en was ze veel te dik voor zo’n klein ding, maar ze dartelde nog echt in de wei. Een kreupele hond laat je toch ook niet dood spuiten”, aldus Meijer die het gevoel heeft dat kopers van de shetlander met voorbedachte rade hebben gehandeld.

De beweringen van Meijer staan lijnrecht tegenover een verklaring van de dierenarts die Lady op de ophaaldag van de veiling heeft geëuthanaseerd.

 

Bron: De Stentor

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie