Help mee de paardenbeul(en) te stoppen!

Nederland wordt geteisterd door paardenmishandelingen. Het afgelopen weekend was het weer raak, dit keer in Ermelo. Inmiddels zijn er alleen dit jaar al meer dan 70 zware mishandelingen bekend. In de wei of in de stal, paarden lijken nergens meer veilig.
Anderhalve week geleden is een aantal verontruste paardenbezitters bij elkaar gekomen. Iedereen was het er daarbij over eens dat dit zo snel mogelijk moet stoppen. Dat leverde de volgende vragen op:

Hoe voorkomen we dat paardenbeulen toe kunnen slaan?
Hoe verhogen we de pakkans?

Op basis hiervan heeft de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren het voortouw genomen en onder de naam Dierenleed Preventie een waarschuwingssysteem in de lucht gebracht. Hiermee kunnen bewoners van het “buitengebied” elkaar bij verdachte situaties razendsnel alarmeren.

Het principe is even eenvoudig als effectief:
Iemand ziet iets verdachts, belt de 100% geautomatiseerde Dierenleed Preventie centrale, spreekt een boodschap in en hangt op. Binnen een minuut ontvangen vervolgens alle deelnemers in een straal van 3 km dit bericht. Zo is iedereen direct alert en gaat even buiten kijken. Hierdoor voelt een potentiële paardenbeul zich in de gaten gehouden, hetgeen zijn “werkzaamheden” bemoeilijkt. Slaagt hij toch, dan wordt de kans op een signalement vergroot. Door bordjes op te hangen met het alarmnummer kunnen ook voorbijgangers melding doen. Van deze bordjes bovendien een preventieve werking uit: geen enkele dader wil worden betrapt.
Hoe meer mensen er meedoen, hoe effectiever het werkt. Daarom vragen we zoveel mogelijk paardenbezitters en -liefhebbers mee te doen. Aanmelden kan via dit formulier Direct na je aanmelding kan je van het systeem gebruik maken. Om de kosten van het systeem te dekken vraagt de stichting een maandelijkse bijdrage van € 1,75.
Vereniging Eigen Paard ondersteund dit initiatief en hoopt dat veel mensen hier gebruik van gaan maken, zodat we met zijn allen ervoor kunnen zorgen dat deze paardenmishandeling zo snel mogelijk stopt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie