Hersenwerk voor paarden

De populariteit van Hersenwerk voor paarden groeit enorm! Meer en meer mensen komen er mee in aanraking en willen hier meer van weten. We nemen jullie in onderstaande blog mee in de wereld van Hersenwerk.

Hersenwerk voor paarden, wat houdt dat nou precies in?
Veel paarden leiden een ernstig saai leven. Dat komt door de manier waarop we ze houden, daarmee gaan we in heel veel gevallen voorbij aan hun natuurlijke behoefte om de dingen te ontdekken en op zoek te gaan naar voedsel.

Bij Hersenwerk wordt het paard uitgedaagd op zoek te gaan naar lekkernijen die verstopt zijn in, op en tussen heel uiteenlopende materialen.

osterreichische-apotheke.com

Hersenwerk is zoveel meer dan een spelletje!
Met Hersenwerk ga je spelenderwijs het gesprek aan met je paard.
Het spel is een middel om te komen tot verbinding tussen mens en paard.

Tijdens de spellen biedt het paard verschillende vormen van taal en contact aan waar je anders snel aan voorbij zou gaan. Deze signalen kunnen jou als verzorger of eigenaar heel veel informatie geven. Het leert je veel over zijn of haar karakter, gedrag, voorkeuren en manier van communiceren. Daarnaast geeft het je informatie over hoe jouw paard in zijn vel zit en hoe zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid is.

Bij Hersenwerk heeft het paard altijd de keuze of hij wat wil met het spel en het materiaal of niet. Hersenwerk geeft het paard een stem in wat er gaat gebeuren. De mens volgt het paard, en reageert op wat hij of zij aanbiedt.

Het gaat om het proces
We noemen Hersenwerk niet graag een training. Training suggereert een score, zoals die bedacht is door de mens. Maar het gaat niet om een einddoel, het gaat om het proces.

Bij Hersenwerk ligt de focus op de beleving van het paard. Hoe hij reageert op de verschillende materialen die je hem aanbiedt, dat zijn zintuigen gestimuleerd worden en hoe hij zijn concentratie kan vergroten. En uiteraard kom je met Hersenwerk tegemoet aan één van de belangrijkste natuurlijke behoeften van het paard: op zoek gaan naar voedsel.

Het doel is het ontdekken van de aangeboden materialen en het samenspel tussen paard en mens. De verbinding en de wisselwerking met de eigenaar, dat is waar Hersenwerk over gaat.

Hoewel Hersenwerk dus geen training mag heten, werkt het wel degelijk ondersteunend in de verdere training van je paard. Het paard komt in aanraking met allerlei verschillende materialen en geluiden. Dat geeft vanzelfsprekend vertrouwen. Het maakt paarden vrijer, ondernemender en creatiever.

Échte verbinding
Behalve een welkome afwisseling in zijn en jouw dagelijks leven biedt Hersenwerk tot slot nóg een belangrijk voordeel. Het zorgt namelijk voor ontspanning, ontspanning door inspanning zowel geestelijk als lichamelijk. Er komen allemaal mooie stofjes vrij in het lichaam, die voor die ontspanning en voldoening zorgen.

Onze slogan is ‘elk paard verdient Hersenwerk’. Daar gaan we voor! In gesprek met je paard door spel, zachtheid en verbinding. Dat is onze missie!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag meer lezen over Hersenwerk? Kijk dan eens op de website www.hersenwerkvoorpaarden.nl! Daar kun je ook Hersenwerk-deskundigen vinden die je bijvoorbeeld kunnen helpen met het organiseren van een leuke Hersenwerksessie op de manege of samen met je stalgenootjes. Ook vind je daar de geplande evenementen rondom Hersenwerk voor Paarden.

Team Hersenwerk voor paarden,
Tamara Dorresteijn
Cynthia van Cappelle
Marleen van Baal

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie