“Hunter-Jumper Equitation komt oorspronkelijk uit Amerika, maar wordt in Nederland ook snel populairder. Wat houdt het in? Springen in een tempo en op een hoogte waarbij jij je prettig voelt, waarbij een fijn rondje in een mooie stijl het belangrijkste is en de pony of het paard vloeiend en met plezier het parcours aflegt.

Op 2 en 3 april organiseert HJE Holland een seminar, clinics en een wedstrijd bij Green Valley Estate te Deurne. Deze is voor iedereen toegankelijk, voor alle leeftijden, van amateur tot professional en tevens zonder lidmaatschap of startkaart.

De wedstrijd is ingedeeld in 11 divisies. Hierbij is de leeftijd van de ruiter bepalend, jeugd, volwasse en 40+, en daarnaast of je Hunter- of Equitation divisie wilt rijden.

Voor de seminar wordt een senior USHJA jury ingevlogen. Zij zal in 3 uur alles vertellen over Hunter & Equitation. Hierbij wordt o.a. verder ingegaan op de oorsprong, de jurering, het type paard en de manier van trainen.

Andere events:

8-10 april Oefenspringen, Clinic en Horse Show in Ruinen

14-15 mei Oefenspringen, Clinic en Horse Show in Ambt Delden

18-19 juni Oefenspringen, Clinic en Horse Show in Soest

Hunter

Bij de Hunter ligt de focus op de pony/paard. Deze behoort van start tot finish vloeiend, moeiteloos en in een gelijkmatig tempo het parcours te springen. Het paard wordt o.a. beoordeeld op stijl van de sprong, tempo en op zijn manieren. 

Equitation

De equitation is een super fijne basis voor kinderen en ruiters die zichzelf verder willen ontwikkelen op rijtechnisch gebied. De focus ligt namelijk op de ruiter. Deze wordt beoordeelt op zijn of haar vaardigheden en vermogen om de pony of het paard op zijn best te laten presteren. Hierbij wordt gekeken naar o.a. de stijl van rijden, positie en het gebruik van de handen, benen en zit. Het paard zelf niet wordt beoordeelt.  

Het parcours bestaat uit slechts acht hindernissen, gebaseerd op natuurlijke obstakels, met lange lijnen en lagere hindernissen. Immers wordt er niet op tijd gereden, maar op kwaliteit en techniek. Elke divisie bestaat uit 3 rubrieken. 1x het reguliere parcours, 1x parcours met een test en 1 zadelrubriek, met alle deelnemers in de ring. 

Iedere rubriek kent winnaars met bijbehorende prijzen en de beste van de divisie wordt Kampioen. Bij de HorseFlight Hunter Derby wordt tevens een geldbedrag van €1000,- beschikbaar gesteld.

Meer info: hjeholland.nl

Hunter-Jumper Equitation

Korting voor onze leden!

Leden van vereniging Eigen Paard krijgen €5,- korting op deelname aan de seminar en/of wedstrijd.
Log in om gebruik te maken van de korting.