Kamervragen over ernstig verwaarloosde Shetlander op veilingsite.

Veilingsite BVA Auctions heeft vorige week een zwaar verwaarloosde pony aangekocht. Partij voor de Dieren heeft hier Kamervragen over gesteld.

Ook wil de Partij voor de Dieren van de staatssecretaris weten in hoeverre zij bekend is met de schrijnende situaties die regelmatig ontstaan door de inbeslagname van dieren van mensen met schulden bij (dreigende) uithuiszettingen en bij faillissementen.

Curators zouden daarbij regelmatig dreigen met het in beslag nemen van huisdieren, om de eigenaren – die een emotionele band hebben met hun dier – onder druk te zetten de schuld te betalen.
Vorige week berichtte PiepVandaag.nl over een ernstig verwaarloosde shetlandpony die verkocht werd via veilingsite BVA Auctions. Het dier kon nauwelijks meer lopen door twee gekantelde hoefbenen en zwaar misvormde hoeven en moet intens geleden hebben. Daarbij was de pony zeker tien jaar ouder dan de advertentie en haar paspoort deden geloven.

Shetlander Lady werd gekocht door Hester de Groot die haar direct naar de dierenarts bracht. Deze heeft de drachtige pony uit haar lijden moeten verlossen. Inmiddels is tegen de verantwoordelijken, waaronder ook de curator van de veiling, aangifte gedaan.

Lees hier de Kamervragen van Partij voor de Dieren

 

Bron: Piepvandaag
Bron foto: Piepvandaag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie