Limburgse paardenfokker en miljardair Léon Melchior overleden

Leon Melchior is afgelopen nacht op 88-jarige leeftijd overleden. Zijn gezondheidstoestand liet al jaren te wensen over en verslechterde de afgelopen maanden zienderogen. Met Leon Melchior is een top-ondernemer, maar vooral ook een top-paardenman heengegaan.

Voor de springsport en de fokkerij is Leon Melchior van ongekende waarde geweest. De in Maastricht geboren bouwondernemer begon in de jaren 70 van de vorige eeuw een zeer succesvolle springstal op Domein Zangersheide. Melchior was zelf een verdienstelijke amateur die tot op het hoogste niveau van de springsport deelnam. De echte sportieve successen kwamen door toedoen van zijn stalruiters. Johan Heins werd Europees kampioen, Piet Raijmakers behaalde met Melchiors eigen fokproduct Ratina Z teamgoud en individueel zilver op de Olympische Spelen van Barcelona (1994) en ook Willy van der Ham boekte veel successen op Z-paarden.

Lees hier meer over de successen van Leon Melchior.

Bron: AD.nl
Foto Bron: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl