Makke veulens gewenst omtrent verplichte schets paspoort

Het paardenpaspoort wordt sinds 2014 uitgegeven door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Sinds 1 januari 2016 zijn er een aantal gewijzigde regels met betrekking tot de uitgifte van het paardenpaspoort.

Zo moet de consulent de beschrijvende én de getekende schets zo zorgvuldig mogelijk invullen. Heeft het paard geen kenmerken en minder dan 3 kruinen? Dan moeten de zwilwratten worden geschetst. Tenzij de paspoort uitgevende instantie heeft aangegeven dat in plaats daarvan één of meerdere foto’s gemaakt moeten worden van het paard. Zo heeft het KWPN aangegeven in hun verenigingsblad “In de Strengen” dat de consulenten een volledige schets moeten gaan maken op een tablet. Het stamboek roept daarom de paardeneigenaren op te zorgen dat veulens in ieder geval halstermak en handtam zijn.

Naast bovenstaande is er ook e

U kunt op de website van RVO alle informatie vinden omtrent de identificatie en registratie van paarden. Zoals de wet- en regelgeving en een overzicht van alle paardenpaspoort uitgevende instanties.

Bron: rvo.nl / KWPN

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie