Mogelijk Rhino op manege in Alken

Manege Allius in Alken (Belgisch Limburg) heeft vanwege een mogelijke heersing van het virus Rhinopneumonie de geplande wedstrijd ‘Valentijnsjumping’ in het het weekend van 14 en 15 februari 2015 helaas moeten aflassen. Ook zullen ze de manage in overleg met de Veearts voor onbepaalde tijd sluiten.

“Er waren vorige week drie paarden die mogelijke symptomen vertoonden op dit virus. Zowel bloedonderzoek als de symptomen gaven op dat moment echter geen bevestiging. Eén paard is helaas overleden, de andere paarden zijn merkelijk beter. Volgens de veeartsen zijn we hier op de manege over het ergste punt heen. Maandag werden twee paarden die een lichte temperatuurstijging hadden, meteen voorzien van de nodige medicatie. Bij de avondcontrole was hun toestand stabiel. Uit voorzorg blijft de manege volledig gesloten”, aldus de verklaring van manege Allius.

Bron: Horses.nl / Manege Alluis

Meepraten?