Nanda Ploegaert, stagiaire

Hoi ik ben Nanda. Ik studeer op de Hbo-opleiding Dier- en Veehouderij de major Equine Leisure and sports op het Van Hall Larenstein in Wageningen. Ik kom uit Castricum en heb voor deze opleiding de Mbo-opleiding Paardenhouderij gestudeerd in Alkmaar, waar ik ook een diploma heb behaald voor de Orun niveau 2 cursus zonder rijden, voor lesgeven. Ik ben nu stagiaire bij Vereniging Eigen Paard. Voor mijn vorige opleiding heb ik stages gelopen bij de volgende bedrijven:

  • Ruitersportcentrum de Schimmelkroft in Heemskerk
  • Manege Reuring op stal in Castricum
  • Surprise Stables van Henny Huisman in Bakkum
  • Veca- stables in Beverwijk, waar ik ook western heb leren rijden
  • Dierenkliniek/Hengstenhouderij/Stoeterij Enterbrook in Enter
  • Two Lazy Seven Ranch in Nieuwmoer in België, waar ik veel geleerd heb over Natural Horsemanship en hoe je paarden zadelmak kan maken en beleren op een logische manier voor het paard. Ook heb ik hier een diploma gehaald voor Starter basics, de basis van het grondwerk en rijden. Dit heb ik gedaan met een heel leuk en enthousiast paardje die ik daar mocht rijden.
  • Stal Vosse, een manege waar ze ook mennen en ritjes doen voor feestelijke activiteiten, hier moest ik samen met een klasgenoot en ondernemingsplan opstellen.

Voor mijn huidige opleiding krijgen we de mogelijkheid om eveneens twee stages lopen, één daarvan in het tweede jaar en één in het derde jaar. De eerste stage hiervan was bij Trainingsstal Annemarie van der Toorn voor haar nieuwe online leerplatform equine.com. Hiervoor heb ik gefilmd en deze filmpjes bewerkt. Tevens mocht ik op Horse-event helpen, wat ik erg leuk vond om mee te maken. Ik heb van deze stage een filmpje gemaakt die jullie hier kunnen zien om een impressie te krijgen. De tweede stage is hier bij Vereniging Eigen Paard en hier hoop ik veel te leren op het gebied van o.a. administratie, het omgaan met nieuws, het schrijven van goede verslagen/artikelen en het organiseren van clinics en evenementen.

Na mijn opleiding zou ik nog graag wat willen leren over: Osteopathie, Chiropractie, Fysiotherapie, Massage etc. om paarden te kunnen helpen als er iets mee aan de hand is, of om problemen te voorkomen en het welzijn van paarden te verbeteren. Bovendien zou ik dan graag samenwerken met mijn zussen waarvan twee binnenkort dierenarts zijn. Verder zou ik graag mijn eigen bedrijfje willen uitbreiden waar ik ongeveer een half jaar geleden mee begonnen ben. De naam van mijn bedrijf is Equimazing. Hiervoor wil ik schriktraining geven aan paarden die moeite hebben met bepaalde dingen en hier op een rustige manier mee omgaan. Ik praat liever over een paard met een probleem dan over een probleempaard, omdat de oorzaak vaak niet bij het paard ligt, maar bij de leefomstandigheden van het paard. Bij problemen met een paard probeer ik de oorzaak te achterhalen en daar wat aan te doen. Dit in samenwerking met de eigenaar van het paard. Ik wil graag innovatief zijn met wat ik aanbied bij Equimazing. Hiervoor heb ik diverse ideeën, zoals werken met een hartslagmeter om meer inzicht te krijgen in het karakter van het paard. Voor mijn huidige opleiding hebben we een onderzoek gedaan naar de intensiteit van dressuur training op L niveau. Dit wil ik gaan aanbieden als trainingsanalyse, zodat men de verwachte trainingsintensiteit kan vergelijken met de realiteit en uiteindelijk met het gemiddelde op verschillende niveaus. Ook wil ik mogelijkheden bieden om paarden en paard- ruiter combinaties te filmen. Mochten jullie op de hoogte willen blijven van de nieuwe ideeën dan kunnen jullie mij volgen op de Facebook pagina van Equimazing:

Op dit moment werk ik met een jong paard. Ze heet Billie (Absolutely Billie Jean). Ze is lief, maar ze vindt nog wel veel dingen spannend, wat op zich niet gek is voor een jong paard. Ik probeer haar alles in stapjes te leren en rustig op te bouwen, omdat ik denk dat dat het beste werkt zeker voor haar. Op deze foto sta ik samen met Billie.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie