Nieuwe wetgeving voor garantietermijn

Vorige week heeft de Tweede Kamer ingestemd met een garantietermijn van een jaar bij de verkoop van paarden aan consumenten. Wat houdt deze wet nou precies in voor de paardensector? Dit houdt in dat er een paard gekocht wordt en dat deze in de eerste twaalf maanden nog terug kan naar de verkopende partij, er kan dus een ontbinding van de koopovereenkomst plaatsvinden in deze twaalf maanden. Dit zorgt ervoor dat het risico voor de verkopende partij aanzienlijk vergroot wordt.

Wel zijn de FNRS en het Sectorraad in overleg met de overheid en het European Horse Network. Dit overleg gaat over een uitsluitingsclausule van dit garantietermijn voor de paardenhandel. Dit omdat tijdens deze twaalf maanden door gebruik, de omgang of de veranderende leefomgeving gebreken kunnen ontstaan of aan het licht kunnen komen die eerder niet gezien konden worden. De garantietermijn is op dit moment nog zes maanden.

Ben je van plan een paard te kopen? Bekijk dan eens onze mogelijkheden voor onafhankelijk aankoopadvies en onze juridische (koop)contracten.

sito web
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie