NOS Journaal op bezoek

De corona-tijd heeft ook positieve gevolgen! Mensen kopen sneller een paard en ondernemen stappen om een partner te vinden. Het NOS Journaal heeft daarover een item gemaakt met Paard & Partner en Vereniging Eigen Paard.

De redactie van het NOS Journaal nam contact op omdat uit de cijfers bleek dat mensen zich meer eenzaam voelen tijdens deze corona tijd waardoor een stijging is te zien in het aantal mensen dat een paard aanschaft. Dat blijkt ook uit de cijfers van Vereniging Eigen Paard volgens directeur Ilse Jespers: ‘We zien inderdaad dat er meer vraag is naar vooral recreatieve paarden. Mensen hebben meer tijd en het geld dat voor de vakantie bedoeld was, kan nu daarvoor worden gebruikt. Ook zien we een stijging in het aantal mensen dat samen met een vriend of vriendin een paard koopt.’

bonusser

Daarnaast blijkt uit de cijfers van datingsite Paard & Partner dat mensen meer op zoek zijn naar contact op zoek naar een relatie. Het aantal inschrijvingen voor de datingsite stijgt en de vraag naar Personal Matching groeit nog harder. Ilse Jespers: ‘Dat is ook niet zo vreemd. De dagen zijn erg kort, mensen kunnen weinig ondernemen en ze ontmoeten niet snel nieuwe mensen. Het is ook steeds gebruikelijker om online op zoek te gaan naar contacten of om een datingbureau in te schakelen. Het wil overigens niet zeggen dat deze mensen zielig zijn, juist niet! Ze ondernemen alleen stappen om hun tijd op een leuke manier in te delen.

Het item wordt tijdens 2e Kerstdag uitgezonden, in de ochtend op Radio 1 en om 18:00 uur en 20:00 uur op NPO 1.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie