Paardenmest bijdrage aan nieuwe antibiotica?

Onderzoekers beweren dat de opkomst van nieuwe onbehandelbare bacteriën een bedreiging kan zijn voor de volksgezondheid. Om deze rede zijn onderzoeken gaande om een nieuw antibiotica te ontwikkelen.

at-casinos.com

Een onderzoeker uit Zwitserland heeft ontdekt dat de grijze paddenstoel die op paardenmest groeit een bijdrage kan geven aan deze antibiotica. Het effect van deze paddenstoel is hetzelfde als bij traditionele antibiotica, maar heeft een andere biochemische samenstelling, omdat het een proteïne is.

Het onderzoeksteam wat geleid werd door Markus Aebi, een onderzoeker uit Zurich, ontdekte de substantie genaamd copsine in de paddenstoel die Coprinopsis cinerea heet.

Het eiwit is in staat om een specifieke groep bacteriën te doden. “Het is een uitzonderlijk stabiel eiwit dat gedurende langere tijd hoge temperaturen kan verdragen. Om die reden zou copsine ingezet kunnen worden in de voedselindustrie, omdat de stof bacteriën doodt die voedselvergiftiging veroorzaken. Of deze stof ooit als een alternatief voor antibiotica kan worden ingezet, is nog onduidelijk,” aldus hoofdonderzoeker Markus Aebi.

Bron: ETH Zürich

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie