Pony dood aangetroffen door mishandeling

In een weiland aan de Kleine Mheenweg in Hierden is vrijdagochtend een pony dood aangetroffen. Dat meldt de politie.

Volgens de dierenarts die de pony bekeek, is het dier waarschijnlijk mishandeld. Het had een snijwond op het hoofd en enkele oppervlakkige verwondingen, maar de doodsoorzaak is onduidelijk.

De merrie stond met meerdere pony’s in een weiland. De eigenaar is donderdagavond rond 21.00 uur voor het laatst bij zijn dieren geweest en heeft toen niets bijzonders opgemerkt. Inmiddels zijn er alleen dit jaar al meer dan 80 zware mishandelingen bekend.

objavljen ovdje

Om dit tegen te gaan heeft Stg. Zinloos Geweld tegen Dieren onlangs een meldkamer geopend met de naam Dierenleed Preventie, wat wordt ondersteund door Vereniging Eigen Paard. Hiermee wordt:

Paardenmishandeling voorkomen

De pakkans van paardenbeulen vergroot

Het werkt als volgt:

  1. Iemand ziet een verdachte situatie
  2. Belt onze 24/7 bereikbare meldkamer (085 – 273 17 99)
  3. En vertelt wat hij ziet

Alle deelnemers in de omgeving ontvangen vervolgens binnen enkele minuten automatisch een oproep. Zodra zij opnemen, horen zij een door de meldkamer ingesproken bericht.

Bordjes met het landelijke meldnummer, logo en postcode kunt u eenvoudig bestellen of zelf maken. Hoe meer bordjes er hangen, hoe groter de kans is dat mensen u bij een verdachte situatie op de hoogte kunnen brengen. Dit werkt tevens preventief: geen enkele dader wil worden betrapt.

Iedereen kan het nummer gratis bellen en melding doen. Meldingen ontvangen kunnen alleen mensen die geregistreerd staan, uw bijdrage daarvoor wordt gebruikt voor onderhoud en ontwikkeling van het systeem en de meldkamer.

Help mee paardenmishandeling te voorkomen en steun Dierenleed Preventie. Dat kunt u uiteraard doen door u aan te melden, maar ook door zo veel mogelijk dierenbezitters en liefhebbers van dit concept op de hoogte te brengen zodat we zo veel mogelijk oren en ogen beschikbaar hebben om het paardenbeulen moeilijk te maken.

Aanmelden kunt u hier.

Door hier te klikken kunt u zien waar en hoeveel mensen zich reeds hebben aangemeld.

Hier vindt u de Dierenleed Preventie nieuwsbrief van vorige week.

Bron: Omroep Gelderland

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie