Preventie tegen paardenbeul

Voorlopig is het beter om paarden en pony’s zonder halster in de wei te zetten. Het is verstandig om de dieren ‘s nachts naar binnen te halen. Dat adviseert de dierenpolitie dinsdag, nadat er maandag weer een paard in het achterlijf is gestoken in Amersfoort.

De paardenmishandelaar heeft al eerder toegeslagen in Utrecht, maar ook op verschillende andere plaatsen. Er zijn al meer dan 70 mishandelingen gemeld. Het gaat bijna altijd om merries, die met een scherpe stok of een mes in de geslachtsdelen worden gestoken.

De politie is met een speciaal team op zoek naar de dierenbeul. Foto en film materiaal wordt vanuit de lucht gemaakt om de omgeving goed te bestuderen. De dader is waarschijnlijk iemand met een reizend beroep, die verstand heeft van paarden. Hij lokt de dieren mogelijk met lekkers. Als de paarden geen halster dragen, kan de mishandelaar ze niet vasthouden om toe te steken. Het is mogelijk dat anderen de dierenbeul ondertussen nadoen.

Om de kans op het pakken van de dader te vergroten, vraagt de politie eigenaren van paarden om foto’s van hun dieren te maken voordat ze in de wei worden gezet. Als blijkt dat een paard is mishandeld, moet de locatie zoveel mogelijk in tact blijven door voorwerpen te laten liggen tot de politie komt.

Paardenhouders doen er volgens de politie goed aan hun buren te vragen om ook een oogje in het zeil te houden.

Help ook de paardenbeul te pakken te krijgen door je aan te melden voor het dierenleed alarmeringssysteem. 

Bron: TelegraafSeven days

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie