Twee ongelukken met paarden dit weekend

Een meisje uit Wijk en Aalburg is zondagmiddag gewond geraakt na een val van haar pony. Het ongeluk gebeurde zondag rond half twee ter hoogte van de Steegerf in de Drunense Duinen. De plaats van het ongeval was moeilijk te bereiken. Hierdoor is er voor de zekerheid een traumahelikopter klaargezet, wat verder van de plaats waar het meisje gevallen was. Omdat de plaats van het ongeval moeilijk te bereiken was, werd ook de hulp van de brandweer ingeroepen. Het meisje is uiteindelijk per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar bleek dat ze een hersenkneuzing en verdikte nekwervels had opgelopen. Volgens de artsen in het UMC mag ze van geluk spreken dat ze een cap droeg want anders hadden de verwondingen veel erger kunnen zijn. Zie video

Zaterdagmiddag is in Westkapelle op een particuliere stal een meisje van 2,5 jaar oud zwaargewond geraakt doordat ze een trap in haar buik heeft gekregen van een paard. Het meisje liep daardoor volgens de politie ernstig letsel op. Het ongeval gebeurde zaterdagmiddag op een stal aan de Korte Wegeling in het Zeeuwse Westkapelle (gemeente Veere).

Het paard trapte het meisje in haar buik. Daardoor liep ze volgens de politie ernstig letsel op. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend.

Het slachtoffertje is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

Bron tekst: Digitaalburg, Telegraaf

Bron foto: Digitaalburg

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie