VEP bij RTL Nieuws

Frenk Jespers is om 18.00 uur en om 19.30 uur te zien in RTL Nieuws. Onderwerp is het aantreffen van de tropische hyalommateek op een pony. Frenk voert het woord namens de Vereniging Eigen Paard.

pillen-pharm.com

“We waren uiteraard als Vereniging Eigen Paard al op de hoogte, we hadden naar de leden een bericht uitgestuurd om ze te waarschuwen. Dat is door RTL Nieuws opgepikt. Er zijn door het RTL-team opnamen gemaakt bij mij in Teteringen en bij Rick omdat dat meer in het bos gelegen is. Met name bij het buitenrijden in de bossen maar ook bij de opfok van jonge paarden in bosrijk gebied bestaat de kans van tekenbeten. Ik heb gesproken over wat de gevolgen kunnen zijn en hoe je het kunt voorkomen. Het is best  een serieus probleem, omdat die teken vooral dieren met hoeven achterna gaan. Ze kunnen snel lopen en goed kijken. Van de andere kant: ze zijn gemakkelijk te herkennen, dat dan weer wel. Vooral bij paarden met weinig weerstand kan het funest zijn omdat deze teek potentieel echt kan infecteren en de rode bloedlichaampjes kan vernietigen.”

Hyalommateken komen oorspronkelijk uit Afrika en Azië. Ze zijn dus groter en sneller dan de in Nederland veelvoorkomende schapenteek. Ook kunnen ze, in tegenstelling tot gewone teken, heel scherp zien. Daardoor kunnen ze minutenlang achter hun prooi aanrennen.

Bron: Nieuws.horse

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie