Vereniging Eigen Paard en LTO Paardenhouderij gaan samenwerken

De vakgroep Paardenhouderij van LTO Nederland en de Vereniging Eigen Paard gaan opnieuw samenwerken. Dat zijn voorzitter Ralph van Venrooij en VEP-directeur Ilse Jespers overeengekomen. De nadere uitwerking van de plannen zal binnenkort  verder vormgegeven worden.

 “We gaan kijken of we elkaars leden kunnen faciliteren, helpen, samenbrengen en ondersteunen. De Vereniging Eigen Paard is er natuurlijk vooral voor de paardeneigenaren, wij als vakgroep paarden van LTO-Nederland vertegenwoordigen de ondernemers,” zegt Ralph van Venrooij (foto).

Beide organisaties hebben recent een nieuwe start gemaakt. De Vereniging Eigen Paard kreeg na een rustige periode een nieuw bestuur en een nieuwe directeur, met als inzet groei van de Vereniging en voorlichting aan (potentiële) paardeneigenaren, onder andere via evenementen van allerlei aard. Binnen de LTO-organisatie, die bijna 50.000 agrarische ondernemers vertegenwoordigt, zijn de regionale vakgroepen begin dit jaar samengevoegd tot één vakgroep om binnen politiek en maatschappij één stem te kunnen laten horen. De groep vertegenwoordigt rond de 4.000 leden met paarden, waarvan ruim 900 leden vijf paarden of meer bezitten.

Voorzitter Ralph van Venrooij (37), die zelf in Oud-Gastel met zijn vrouw paardenbedrijf De Langenbergh Hoeve runt, een kleinschalige fokkerij, pension- en dressuuropleidingsstal: “De samenwerking binnen een grote organisatie als LTO geeft ons kracht omdat daar heel veel expertise aanwezig is op vele gebieden zoals wet- en regelgeving en ruimtelijke ordening. In de samenwerking met de Vereniging Eigen Paard willen we elkaar vooral versterken. Denk aan kennisverspreiding, ledenbijeenkomsten, bedrijfsbezoeken maar ook bij voorbeeld het initiatief Horse Dating dat bij LTO-leden kan plaatsvinden. En we zijn van mening dat LTO als ondernemersvereniging op de hoogte moet zijn van de wensen en gedachten van de consumenten die zich verenigen in een consumentenvereniging.”

Bron: Equnews

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie