‘Verwaarloosde’ paarden in Fijnaart zijn niet verwaarloosd maar ziek

De drie paarden in de wei aan de Oude Appelaarsedijk in Fijnaart zijn herstellende van bloedworm en niet verwaarloosd. Dat zegt Eduard Opperman, inspecteur bij de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID).
Bij de Dierenpolitie waren meerdere meldingen binnengekomen van passanten die zich zorgen maakten over de paarden. De bezorgde tipgevers geven bij de Dierenbescherming aan dat de paarden veel te mager zijn.

De Dierenpolitie heeft gekeken en de LID ingeschakeld. Na onderzoek blijkt dat de paarden in een wei hebben gestaan waar ze bloedworm hebben opgelopen. „De eigenaar had al op eigen initiatief een dierenarts ingeschakeld die is gespecialiseerd in paarden en die ze onder behandeling heeft”, aldus Opperman. „Hun darmwand is aangetast, ze moeten nu weer herstellen maar dat kan wel even duren.”

De eigenaar is niet blij met de aandacht. „Ik zorg er goed voor. Ze mogen niets anders hebben dan gras en medicijnen. Mijn telefoonnummer hangt bij de wei, als mensen vragen hebben moeten ze me bellen en niet de paarden gaan voeren. Straks eten ze iets wat ze niet mogen en liggen ze dood in de wei. Dan krijg ik helemaal de schuld, terwijl ik er juist alles aan doe om ze op te knappen.”

Bron: BN de Stem

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie