Voorwaardelijke geldboete voor Wagenbergse paardenhandelaar.

Paardenhandelaar Toon Sprangers uit Wagenberg is woensdag voor de rechtbank in Breda veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 750 euro voor het verwaarlozen van dieren.

Volgens de rechter heeft de 55-jarige man de dieren die hij onder zijn hoede had, slecht verzorgd. In 2014 werden in korte tijd twee keer al zijn paarden en pony’s in beslag genomen. De rechter bepaalde toen onder meer dat hij geen dieren meer mocht houden. Toen de dierenpolitie enkele dagen later ging kijken bij het bedrijf vonden ze wederom dieren die niet werden verzorgd.
De paarden hadden te lange hoeven, een onverzorgde vacht, kregen niet voldoende voedsel en hadden in sommige gevallen wonden die niet goed behandeld werden. Ze werden allemaal in beslag genomen door de dierenpolitie.

Begeleiding

De rechter legde Sprangers een proeftijd op van drie jaar. Verder moet hij zich voortaan laten begeleiden door Stichting MEE, een organisatie die mensen met een beperking bijstaat. Volgens de rechtbank is de paardenhandelaar zwakbegaafd.

 

Bron: Omroep Brabant

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie