Zin in een dag vol vertier? Kom naar Paard & Plezier!

Voor de vijfde keer – het eerste lustrum! – organiseren NVVR , TREC Club Nederland en Vereniging Eigen Paard,  het evenement “Paard & Plezier. Ook dit jaar weer op het prachtige Paardensportcentrum Gert van den Hoorn in Kootwijk. De datum is maandag 16 mei 2016 (2e Pinksterdag ). De toegang en ook het parkeren is gratis!

Paard & Plezier® is een evenement waar plezier met paarden centraal staat. Mensen kunnen kennismaken en deelnemen aan verschillende takken van de paardensport o.a. dressuur, springen, TREC, mennen en nog veel meer. Daarnaast is er een uitgebreid showprogramma in de hoofdring. Nieuw voor 2016 is de Paard & Plezier® Competitie voor teams van pensionstallen, verenigingen en maneges met diverse onderdelen die te paard, maar ook zonder paard gedaan moeten worden.
Dit belooft een spannende strijd te worden.
Tijdens Paard & Plezier wordt er ook altijd een officiële TREC wedstrijd georganiseerd. Leuk voor de bezoekers om de combinaties de verschillende hindernissen te zien nemen.

Elk jaar wordt er een goed doel aan het evenement gekoppeld. Dit jaar is dat de stichting Kind te Paard. Stichting Kind te Paard heeft als doel de ontwikkeling van kinderen te bevorderen door middel van therapie met paarden, ook wel equitherapie genoemd. Specifiek is de organisatie erop gericht om therapie te bieden aan kinderen met een ontwikkelingsproblematiek die in residentiële zorginstellingen verblijven. Er zal geld ingezameld worden voor dit goede doel.

Op de dag zelf is er voor zowel mensen die meedoen aan een kennismakingsrubriek ook voor alle andere bezoekers genoeg te beleven. Zo is er een mooi strodorp met allerlei leuke stands, is er een knuffelhoek met pony’s voor kinderen, een wedstrijd voor leerling hoefsmeden en kan je mee op een ritje in een huifkar. In de hoofdpiste hebben we een mooi programma weten samen te stellen waarin verschillende takken van de paardensport aan het publiek voorgesteld worden.
Ook honden zijn meer dan welkom. Bezoekers kunnen ervoor kiezen om mee te doen met een speurles, of mee te gaan met de social walk in de prachtige bossen van Kootwijk.
Veel te doen en veel te beleven op tweede pinksterdag in Kootwijk. Dus hopelijk tot 16 mei!
www.paardplezier.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie